27.1.11

ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΑ ΚΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

1) Δε γνωρίζω πότε ψηφίστηκε, αλλά εγώ το έμαθα πρόσφατα. Πλέον έχει επιβληθεί 11% Φ.Π.Α. στα νοησήλεια των νοσοκομείων. Εφόσον η υγεία (ή σωστότερα, η έλλειψη υγείας) είναι ένα προϊόν, όπως αυτά που ψωνίζουμε από το supermarket, αναμενόμενος ο φόρος προστιθέμενης αξίας σε ένα κράτος με εγκληματικά ανήθικη νομοθεσία και συμπεριφορά. Σκόνταψα πάνω του, αναζητώντας για ιδιωτική ασφάλιση. Τότε ανακάλυψα πως μόνο τρεις εταιρίες (από τις 40 - 50 που υπάρχουν) στο καλύπτουν, ενώ στις άλλες το πληρώνεις εσύ. (Προσέξτε αυτή την παράμετρο αν μιλάτε με ασφαλιστή)

2) Το θέμα που προέκυψε με τα διόδια και τον αριστερό ήρωα Απόστολο Γκλέτσο. Χθες, βρισκόμουν εκτός Αθηνών και παρατήρησα πόσοι κατεβαίνουν από τα αυτοκίνητά τους, σηκώνουν τη μπάρα και δεν πληρώνουν διόδια. Το έψαξα και βρήκα πως τον περασμένο Δεκέμβρη το έπραξαν περίπου το 20% των αυτοκινήτων που συνάντησαν διόδια. Μετά την έκταση που έχει πάρει το θέμα και επειδή ο Έλληνας λατρεύει το μιμητισμό, φαντάζομαι πως μες στο τρέχον έτος θα πλησιάσει το 50%. Το κράτος (ή η εταιρία που έχει υπογράψει τη σύμπραξη) το μοναδικό που μπορεί να σου κάνει είναι να σημειώσει την πινακίδα σου και να σου στείλει το ποσόν που χρωστάς με επιστολή στο σπίτι.
Το παράλογο του πράγματος είναι να πληρώνεις για να σου επιτραπεί η διέλευση σε ΔΗΜΟΣΙΟ δρόμο και το παράνομο του πράγματος (που μπορεί να φτάσει μέχρι το διεθνές δικαστήριο της Χάγης) είναι πως πληρώνουμε διόδια πριν κατασκευασθεί ο νέος δρόμος. Από την ημέρα που υπογράφεται η σύμπραξη και κατά την εξέλιξη του έργου... Ναι, αυτή την παράνομη και πρόστυχη άνεση την έχει μόνο το ελληνικό κράτος!

3) Κι ένα από τα σπουδαιότερα ελληνικά τραγούδια που έχουν γραφτεί και μιλάει (άμεσα κι έμμεσα) για όλα όσα σε κάνουν να νιώθεις άβολα... που σε κάνουν να νιώθεις μαλάκας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: