12.1.11

Μ.Μ.Μ.: ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΑΕΝΑΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ


Μάλλον παραπλανητικός ο τίτλος του post. Δεν πρόκειται να αναπτύξω το χρονικό αυτού του απεργιακού φαινομένου. Πλην του Π-Σ-Κ, τις υπόλοιπες μέρες όλη η Αττική χορεύει στους ρυθμούς των στάσεων εργασίας κι απεργιών  των μέσων μαζικών μεταφοράς.

Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ και πουθενά αυτό στον πλανήτη Γη! Δύο μήνες συνεχών κινητοποιήσεων και συνεχίζουμε... Όλο το Κέντρο σε κυκλοφοριακή αποσύνθεση και οι περισσότεροι εργαζόμενοι αυτής της χώρας δουλεύουν για να βγάλουν τα ταξί τους (στην καλύτερη περίπτωση). Η οικογενειακή οικονομική κρίση διογκώνεται και πραγματικά δεν ξέρεις που να σταθείς. Στο πλευρό των απεργών  ή απέναντί τους.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω κατανοήσει πλήρως τα αιτήματά τους. Ακούω για ιδιωτικοποίηση, για μισθούς, αλλά κάτι συγκεκριμένο του κλάδου τους δεν έχει πάρει το αυτί μου (ίσως δεν το έχω ψάξει, αλλά δεν είναι και υποχρεωμένος ο κάθε πολίτης να αναζητά σε sites και μονόστηλα εφημερίδων τα αιτήματα τους).

Το σίγουρο είναι πως συνεχίζει να ζημιώνεται όλη η χώρα. Οι απεργοί που χάνουν τα λεφτά τους, χωρίς να ιδρώνει το αυτί της κυβέρνησης και οι κάτοικοι της Αττικής που επιεικώς υποφέρουν καθημερινά, ψυχικά και οικονομικά (σκεφθείτε αυτούς που έχουν κάρτες απεριοριστων διαδρομών και δεν εκτελούνται δρομολόγια... Πόσο κωμικοτραγική φαντάζει η επικείμενη αύξηση της τιμής του εισητηρίου;).

Επιπλέον, για να καταφέρεις να μετακινηθείς, διαμέσου αυτής της λαίλαπας, θα πρέπει είτε να έχεις master στις απεργιακές προβλέψεις είτε να είσαι μονίμως με ένα netbook και να πατάς refresh στο apergia.gr.

Κλείνω λέγοντας πως αν γινόταν αυτό σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης, η κυβέρνηση θα είχε πέσει. Όχι, ότι θα είχαμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο, αλλά έτσι για το γαμώτο. Για το φιλότιμο!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ!!!ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΧΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ!!!ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ Η ΣΗΨΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ!!!ΕΝΑ ΜΠΟΊ´ΚΟΤΑΖ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΝΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΛΑΡΑΔΕΣ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΝΑ ΣΑΛΙΑΡΙΖΟΥΝ!!!ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!!!ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΖΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΑΤΟΠΡΑΓΜΑ!!!!

navarino-s είπε...

Φίλε moody γειά σου! Τώρα ανακάλυψα και την social εκδοχή του blogging σου και έχει πολύ ενδιαφέρον.
Κατ' αρχή πρέπει να σου πω ότι βρίσκεσαι σε σωστό δρόμο: γράφεις μικρά και περιεκτικά κείμενα που δεν κουράζουν τον αναγνώστη.
Στη σημερινή σου ανάρτηση δείχνεις και μεγάλη γενναιότητα γιατί θίγεις ένα θέμα ταμπού: τις κατακτήσεις του δημοσιοσυνδικαλισμού που ξέρουμε πολύ καλά πως μας προέκυψαν.
Μόνο που σήμερα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα γιατί προτάσσοντας αυτούς η κυβέρνηση τσάκισε εν μια νυκτί όλο το οικοδόμημα των εργασιακών σχέσεων του ιδιωτικού τομέα και από την άλλη μεριά όσα και να έπαιρναν οι του Δημοσίου είναι με τα μπούνια μέσα στις δόσεις των στεγαστικών και χάνουνε ξαφνικά το έδαφος κάτω από τα πόδια τους!
Θα τα ξανακουβεντιάσουμε τα θέματα.
Κάνεις καλή δουλειά συνέχισε!

Ιωάννης Moody Λαζάρου είπε...

@Ανώνυμος,
Κανείς δε θα το κόψει αυτό το σκατόπραγμα, γιατί καλείται θωράκιση αυτής της κατ' επίφασην, δημοκρατίας. (εδώ γελάμε!)

@navarino-s,
Μεγάλη μου τιμή, τα καλά σου λόγια!
Πολύ μεγάλη και η συζήτηση για τις εργασιακές σχέσεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Πρέπει να γίνει οπωσδήποτε κάποια στιγμή, όμως...