30.5.11

ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Μετά από πέντε μέρες συνεχούς παρουσίας στο Σύνταγμα, μετά χαράς διαπιστώνω πως η κίνηση δυναμώνει. Χθες στην πανευρωπαϊκή συγκέντρωση, ο κόσμος που βρέθηκε ανά περιόδους από το απόγευμα ως τα μεσάνυχτα, πρέπει να έφθασε τις 100.000.

Ενισχύεται η οργάνωση των ομάδων των "Αγανακτισμένων". Ομάδων σίτισης, νοσηλείας, μεταφραστικού, καθαριότητας, περιφρούρησης κ.α.

Ειδικά στα της περιφρούρησης, η βραδυνή συνέλευση ζήτησε να αυξηθεί η δύναμη της ομάδας, διότι μένει κόσμος σε σκηνές στην πλατεία και η Χρυσή Αυγή κάνει βόλτες τριγύρω.

Μία γυναίκα με αυτοκίνητο χτύπησε μια κοπέλα που διαδήλωνε, επειδή ήθελε να περάσει μέσα από το πλήθος.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ο κόσμος είχε χωριστεί σε δύο μέρη. Σε αυτούς που συνέχιζαν να φωνάζουν συνθήματα, να σηκώνουν πανό και να παίζουν ταμπούρλα και σε αυτούς που είχαν στήσει μια σύγχρονη Εκκλησία του Δήμου στο κέντρο της πλατείας απαιτώντας άμεση δημοκρατία με προτάσεις, ιδέες και ψηφοφορίες.

Το παρακάτω αποτελεί το πρώτο ψήφισμα των "Αγανακτισμένων":
       
       Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς. Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, που έχουμε έρθει στο Σύνταγμα για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας. Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς.

              Καλούμε όλους τους Αθηναίους, εργαζόμενους, ανέργους και νεολαία στο Σύνταγμα, και όλη την κοινωνία να γεμίσει τις πλατείες και να πάρει τη ζωή στα χέρια της. Εκεί στις πλατείες θα συνδιαμορφώσουμε όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν στο Σύνταγμα.

Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, τρόικα, τράπεζες, μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται. Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας. 

Άμεση δημοκρατία τώρα!

Ισότητα, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια!

Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: