21.2.11

ΕΝΑΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ναι, θέλω να γράψω κι εγώ δυο λόγια για όλα αυτά που συνέβησαν το Σάββατο και την Κυριακή, τώρα με ψυχραιμία. Να δηλώσω (για όσους δεν το ξέρουν) πως είμαι Ολυμπιακός. Από αυτούς που σιχαίνονται να πάνε στο γήπεδο για όλα αυτά που είδαμε και ζήσαμε.


Δε θέλω να αναφερθώ ούτε στον επόπτη Τρύφωνα (τα αποδεδειγμένα δε χωρούν συζήτηση) ούτε στα αγωνιστικά ενός πολύ ενδιαφέροντος ενενηντάλεπτου. Θα μιλήσω μόνο για το χουλιγκανισμό και το τρομακτικό κοινωνικό φαινόμενο Μαρινάκης.

 Μετά από όσα έχει δηλώσει όλον αυτό τον καιρό ο Μαρινάκης, αναρωτιέμαι αν το μεγάλο του όνειρο είναι να ξεπεράσει τον Κόκκαλη μέσα σε λίγους μήνες. Ο Κόκκαλης ήταν και είναι μέγας διαφθορέας, αλλά θα πήγαινε ποτέ π.χ. στη φισούνα να σπρώξει και να βρίσει παίκτες του Παναθηναϊκού; Ο ιδιοκτήτης μιας ομάδας να λέει "Σας γαμήσαμε" μπροστά σε κάμερες και να είναι έτοιμος να παίξει ξύλο και να συγχαρεί τους πιστούς του που έτσι άνανδρα κι εγκληματικά εισέβαλλαν στο γήπεδο κι αρχίσαν να βαράνε το Σιμάο, τον Καντέ και το Σισέ;

Αυτή η συμπεριφορά είναι που δεν έχουμε ξαναδεί και που ξεπερνά τα όρια της ανηθικότητας, του θράσους και του τραμπουκισμού. Επικίνδυνη συμπεριφορά και υπεύθυνη για την ενίσχυση του χουλιγκανισμού.

Ο χουλιγκανισμός δε γνωρίζει χρώματα, σημαίες, ομάδες και θρησκείες. Είναι ο ίδιος απ'όπου κι αν προέρχεται. Τον στηρίζουν υπάνθρωποι άνανδροι, κομπλεξικοί, φοβικοί και απαίδευτοι. Υπάνθρωποι που μπορούν να νιώσουν υπαρκτοί μόνο μέσα στον όχλο και τη βαβούρα. Ίδιοι είναι οι χουλιγκάνοι όλων των ομάδων. Δεν υπάρχουν καλύτεροι και χειρότεροι.

Απ'ό,τι φαίνεται μέσα στο 2011 θα αρχίσουμε να θρηνούμε θύματα που ηθικοί αυτουργοί θα είναι τύποι αλα Μαρινάκης και Πατέρας και στην πράξη καταπιεσμένοι ανόητοι που διοχετεύουν άστοχα την ενέργειά τους...

Υ.Γ. Κάθε μέρα αποδεικνύεται και πιο μνημιώδης η ρήση του "πράσινου" τραμπούκου, Νικόλα Πατέρα, "το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πολύ τυχερό που έχει εμένα και το Βαγγέλη".

Με τις υγείες μας...



3 σχόλια:

crispy είπε...

Γράφεις:''Απ'ό,τι φαίνεται μέσα στο 2011 θα αρχίσουμε να θρηνούμε θύματα που ηθικοί αυτουργοί θα είναι τύποι αλα Μαρινάκης και Πατέρας''.
Εύχομαι να μην υπάρξουν θύματα κι εύχομαι μέσα στο 2011 να εξαφανιστούν άτομα που βλάπτουν αυτή τη χώρα όπως οι δύο ανεκδιήγητοι αλλά δυστυχώς επικίνδυνοι τύποι που αναφέρεις.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

navarino-s είπε...

Σε συγχαίρω για τη γενναιότητα της γνώμης σου! Στην αρχή νόμισα ότι έχεις άλλες ποδοσφαιρικές συμπάθειες και έτσι χάρηκα διπλά όταν διάβασα την ανάρτηση σου. Τα ίδια περίπου έγραφε σε mail που δημοσίευσε στην Ελευθεροτυπία ο Συρίγος και ένας άλλος φίλαθλος του Ολυμπιακού και αυτό είναι πολύ παρήγορο για τα πράγματα. Εγώ είμαι με την ΑΕΚ όπου μπορεί να έχουμε καλύτερο διοικητικό προφίλ αλλά έχουμε εκείνη την Original με τους τραμπούκους της που είναι οι χειρότεροι όλων, τον έναν μάλιστα εξ αυτών τον και εκπρόσωπο του κοινοβουλίου κ. Γρηγόρη Ψαριανό τον περιποιήθηκα καταλλήλως σε σχετική ανάρτηση μου.
Να είσαι καλά!

Ιωάννης Moody Λαζάρου είπε...

@crispy,
Μακάρι, αν και το βλέπω δύσκολο να αποφευχθεί κάτι τέτοιο.
Υπάρχουν πάρα πολλοί υποψήφιοι τριγύρω εξίσου επικίνδυνοι, δυστυχώς.

@navarino-s,
Αν δεν κοιτάξω πρώτα τη δική μου καμπούρα (που είναι και αρκετά ευτραφής), δεν επιτρέπεται να μιλήσω για των άλλων.
Δεν είμαστε όλοι οι Ολυμπιακοί Τσουκαλάδες...