5.11.10

ΨΗΦΙΖΩ ΑΠΟΧΗ


Θέλουμε να το καθιερώσουμε ε; Κάθε χρόνο να έχουμε τουλάχιστον ένα πανηγυράκι υπό το σοβαροφανή τίτλο "ΕΚΛΟΓΕΣ". Πώς έχουμε τη Eurovision; Πώς είναι η εκπομπή του Αναστασιάδη, "Όλα 2006",  "Όλα 7"; Έτσι και βουλευτικές εκλογές 2009, νομαρχιακές και δημοτικές 2010... Να έχουμε κάτι να περιμένουμε. Ένα υποτιθέμενο ντέρμπι που θα φανατιζόμαστε. Κι όλα αυτά υπό το πρίσμα ότι είναι κάτι σημαντικό, ένας θεσμός θωράκισης της δημοκρατίας, κάτι που αφορά τις ζωές μας και που εμείς αποφασίζουμε. Αυτό το τελευταίο το γουστάρουμε πολύ. Να αποφασίζουμε εμείς. Η εξουσία, μικρή ή μεγάλη, άλλωστε είναι μεγάλο αφροδισιακό.


Λοιπόν, εγώ σε αυτή την ιστορία, ψηφίζω αποχή. Τόσο απλά. Όχι, δε με ενδιαφέρει κανένα κίνημα αποχής ούτε ως νέος είμαι απολιτίκ. Είμαι αρκετά πολιτικοποιημένος για να ασχολούμαι ακόμα με αυτή την αστειότητα, αυτή την κοροϊδία και κυρίως αυτή την υποκρισία. Δε γουστάρω βρε αδερφέ να με ξεγελάει κανένας. Τουλάχιστον κανένας ΓΑΠ με ψεύτικες υποσχέσεις και μια λοβοτομή εν ενεργεία, κανένας ακροδεξιούλης διασπαστικός Σαμαράς, καμία μουμιοποιημένη Παπαρήγα, κανένας Αλέξης σφουγγαράκης, κανένας λαϊκιστής Καρατζαφύρερ (κατά την Ελληνοφρένεια). Όχι δε θέλω ούτε να τους "μαυρίσω" για το ΔΝΤ με κάποιο κόμμα δήθεν αντίδρασης. Γιατί να τους ενισχύσω; Τους το χρωστάω; Προτιμώ να γυρίσω την πλάτη μου με ένα χαραγμένο στο πρόσωπο χαμόγελο γνήσιας παρακμής.


Ωπ, μπερδεύτηκα. Α ναι, δημοτικές - περιφερειακές (όπως θες, πες το) εκλογές έχουμε. Γιατί μιλάω για κόμματα; Αφού όλοι ανεξάρτητοι κι ανεπηρέαστοι κατεβαίνουν για το καλό του μικρού τους τόπου. Για μια καθαρή και όμορφη πόλη. Συγγνώμη, ξεχάστε το παραπάνω κείμενο. Ήταν λάθος μου. Ζητώ συγγνώμη κι από σας, κύριοι και κυρίες υποψήφιοι (που με πήρατε ουκ ολίγες φορές στο τηλέφωνο). Υπόσχομαι πως θα δώσω σε όλους κι όλες σας ψήφο. Ναι, σε όλους κι όλες σας. Την ψήφο της ανοιχτής παλάμης! Είναι η μόνη ψήφος που μπορείς να δώσεις σε πολλούς, γι'αυτό, όχι για κανέναν άλλο λόγο.

Υ.Γ.1: Θόδωρε, την Κυριακή πριν κάνεις τουρνέ στα κανάλια, μην ξεχάσεις ότι θα φάμε παρέα. Τόσα χρόνια μαζί τα τρώμε πριν και μετά από όλα τα πανηγυράκια. Μη χαλάσει το προξενιό...
Υ.Γ.2: Μετά το κλείσιμο της κάλπης και ως τα ξημερώματα, αν μπορεί, ας μετρήσει κάποιος με πόσους διαφορετικούς τρόπους ερμηνεύτηκε το ίδιο αποτέλεσμα. "Ελλάδα έχασες".
Υ.Γ.3: Παρακαλώ τα ταχυδρομεία να παραμείνουν ανοιχτά την Κυριακή και σε φουλ φόρμα, γιατί όλοι οι πολιτικοί θα λαμβάνουν το μήνυμα. Το μήνυμα που υποτίθεται πως στέλνει ο ελληνικός λαός, αλλά γράφουν και αναγιγνώσκουν οι ίδιοι.
Υ.Γ.4: Μην ξεχάσουμε να καπνίσουμε σε όλους τους εσωτερικούς χώρους. Είναι αναντίρρητο δικαίωμά μας. Αποτέλεσμα της μοναδικής μας επανάστασης σαν επίδειξη αυθεντικής ελληνικής κουτοπονηριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: